KLİNİK PİLATES
Pilates egzersiz metodu, 1880 yılında Almanya’da dünyaya gelen ve çocuk yaştan itibaren astım, raşitizm ve romatizmal ateş hastalıklarıyla büyüyen Joseph Pilates tarafından geliştirilmiştir.
Klinik Pilates
Pilates egzersiz metodu, 1880 yılında Almanya’da dünyaya gelen ve çocuk yaştan itibaren astım, raşitizm ve romatizmal ateş hastalıklarıyla büyüyen Joseph Pilates tarafından geliştirilmiştir. Joseph Pilates çocukluktan itibaren jimnastik ve boks sporları ile uğraşmış, daha sonra doğu kültürü fiziksel aktivitelerine ilgi duyarak karate ve yogayla ilgilenmiştir. Jimnastik ve yoga egzersizlerini birleştirerek “bedenini güçlendir ve zihnini boşalt” felsefesini içeren pilates egzersiz metodunu oluşturmuştur (Latey, 2001; Winsor, 1999)
Pilates, mat work ve aletli (reformer, cadillac, barrel, chair, spine connector vb.) olmak üzere iki uygulama metoduna ayrılmıştır. Matwork Pilates, Joseph Pilates’in geliştirdiği 34 egzersizden oluşmaktadır. Bu hareket repertuarı kuvvet, mobilite ve germe egzersizlerinin kombinasyonlarından oluşmaktadır. 34 pilates egzersizin temel amacı lumbopelvik stabilitesinin devam ettirilmesidir. Bununla birlikte fleksibilite (esneklik), endurans (dayanıklılık), postural (duruş) ve vücut farkındalığını artırmak ve kas dengesizliği düzeltmek amacıyla oluşturulmuştur.
Pilates egzersiz metodu; esnekliği artırmak, dengeyi ve koordinasyonu geliştirmek, beyin ve kaslar arasında koordinasyon sağlamak ve vücudu şekillendirmek için yer egzersizlerinin yanı sıra direnç sağlamak için de ekipmanların kullanıldığı bir fitness akımıdır.
Pilates egzersiz metodu, lumbopelvik stabilizasyon, omurganın segmental mobilizasyonu, omuz, dirsek, kalça, diz, ayak bileği mobilizasyonu ve stabilitesi, koordinasyon ve dengenin üzerinde duran bir merkezleme tekniğidir
Pilates Egzersizlerinin Yararları
Pilates egzersizleri merkez kasların, pelvik taban ve diyafram kaslarının stabilizasyonunu artırarak güçlendirmek, bununla birlikte omurga mobilizasyonunu sağlamak, postür bozukluklarını (lordoz, kifoz, skolyoz, vb.) düzeltmek, vücut farkındalığını oluşturarak artırmak, lumber omurga kaslarını esnetmek, eklemlere binen yükü ve pelvik tilti azaltmak amacıyla kullanılır.
Fizyoform’da Klinik Pilates Nasıl Yapılır?
Pilates egzersizlerinin fiziksel uygunluğa, fizyolojik ve fiziksel olarak birçok parametreye olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda, pilates egzersizlerinin kalp hastalıkları riskini azalttığı, vücudu şekle soktuğu, osteoporozu önlediği, kuvvet, denge ve esnekliği geliştirdiği ortaya koyulmuştur. Bu bağlamda, kişinin fonksiyonel kısıtlılığı göz önünde bulundurularak uygulanan pilates egzersizleri, bireylerin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını da sağlamış olacaktır.
SİZİ ARAYALIM !
Bilgilerinizi bırakın, detaylı bilgi için en kısa sürede sizi arayalım !